Workshop – hantera Cold Depression

Laddar Karta...

Datum/Tid
lördag 20 oktober -18
9:00 - 12:30

Plats
Nygatans Yoga


Cold depression är ett uttryck inom kundaliniyoga som beskriver det tillstånd av tomhet och avstängdhet som många av oss upplever. Ett slags själens tystnad. Ur ett yogiskt perspektiv handlar det om att vi mist kontakten med vår essens, sanning och intuition. Samtidigt som vi förlorat detta söker stimulans utanför oss själva. Vi bokar upp oss och aktiverar oss hela tiden för att undvika att känna och möta oss själva.

Upplevelsen av Cold Depression sker då vi enligt yogan är inne i en ny tidsperiod, Vattumannens tidsålder. Vi har lämnat bakom oss den strukturerade, hierarkiska Fiskarnas tidsålder och övergången mellan det gamla och det nya innebär mycket turbulens med ständigt pågående snabba förändringar. Gamla strukturer bryts ner, information flödar överallt och mitt i all denna turbulens står vi.

Vi behöver lära oss att vara i och hantera denna turbulens som kan generera mycket stress. Om stressen blir konstant kan den leda till något som inom yogan kallas Cold depression.. Cold depression är steget innan utbrändhet. Du klarar fortfarande av vardagen, jobbet, kan ta hand om familj och annat du behöver. Men du tappar glädjen och kan uppleva att sådant som tidigare gjort dig glad inte känns roligt även om du fortfarande gör det. Begreppet cold (kall) står för att nerverna ”fryser” och blir bedövade, de reagerar inte som de ska.

Under den här workshopen gör vi kraftfulla kriyas (yogapass) och meditationer. Du kommer också få slappna av till ljudet av gongar. Under en paus då vi dricker te och äter lite frukt ges vi möjlighet att reflektera tillsammans om hur vi själva upplever vår tillvaro och den tid vi lever i.

Lärare är Sofia Hadders och Eva Stoltz, både certifierade kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan.

Mattor, sittkuddar och filtar finns i lokalen. Ta gärna med en flaska med lock/kork så att du kan ha vatten tillgängligt under workshopen.

Pris: 350 kr. Faktura mejlas i samband med att du får en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan.

Anmälan görs senast den 15 oktober till info@stoltzyoga.se

Observera att eventuell avbokning efter 15 oktober debiteras med halva beloppet.

Har du frågor om workshopen är du välkommen att kontakta Sofia på info@japyogaochmabra.com, tel 070-607 45 54 eller Eva på info@stoltzyoga.se, tel 0721-57 37 26.