Keep up

20130503_190727Så lite jag kunde ana av vilken betydelse mitt beslut att i oktober 2012 börja utbilda mig till kundaliniyogalärare skulle få. Jag hade då deltagit i lärarledda yogaklasser sedan hösten 2005 och upplevt såväl yogans positiva effekter som olika utmaningar den bjöd mig.

Sant är att jag ibland förbannar de utmaningar och sanningar jag konfronteras med i yogan men när jag idag, elva år sedan jag började delta i klasser, och snart fyra år sedan jag påbörjade min yogalärarutbildning startar ännu en termin med egna klasser där jag får vägleda såväl tidigare som nya elever i yogan, känner jag en stor tacksamhet över att få vara en del av den här traditionen.

Jag tar idag extra fasta på Yogi Bhajans uttryck ”Keep up and you will be kept up” och delar med mig av innebörden av ”keep up” genom det här citatet som jag hämtat här.

Keeping up is not about self, it is about keeping up in spite of your ‘self.’ Keep up for yourself (in spite of yourself), keep up for others, keep up for every situation, and keep up even when you cannot keep up. It is the definition of commitment and it works in every aspect of life to establish the vibration of trust, honor, courage and compassion.”

Sat Nam!

Sofia Hadders
J A P Yoga & Må Bra drivs av mig, Sofia Hadders. Jag är certifierad Kundaliniyoga- och meditationslärare samt Breathwalkinstruktör. Mitt eget yogautövande började 2005. 2013 började jag undervisa och har sedan dess praktiserat yoga dagligen. Jag är medlem i SKY, Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och innehar ansvarsförsäkring. Vill du veta mer om mig och mitt yogautövande kan du läsa J A P Yoga & Må Bras blogg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *