Att avstå, göra eller göras?

yesnoIbland känner jag ”fuck yoga”. Då är jag trött på min dagliga praktik, på att inte ”som alla andra” bara snooza väckarklockan innan jag går upp till kaffebryggaren och nyhetsmorgon. Trött på att vara i den ökade medvetenheten, och den därtill ökade möjligheten till ansvarstagande. Trött på att inte bara skylla ifrån mig; skylla på väder och barndom, honom och henne, vänstern eller högern. Det är upp till mig. Fuck!

Ändå gör jag det. Yogar. Varje dag. På mattan eller golvet, på morgonen eller en annan tid beroende på var jag befinner mig. Det är lite som att borsta tänderna. Jag gör det varje dag och skulle jag av någon anledning avstå en morgonborstning kryper det på tänderna tills jag grabbar tandborsten och låter den göra sitt jobb. Jag borstar tänderna varje dag. Jag gör min yoga varje dag. Så självklart. Utom, just då, när jag känner ”fuck yoga”.

Jag har haft en lite längre sån period ett tag. Har till och med lekt med tanken att strunta i yogan. Sluta upp. Låta bli. Och jag har undrat hur det skulle vara. Men så har jag tänkt på tandborstningen och obehagskänslan när jag inte borstat och vetskapen om hur bra det är att faktiskt göra det. Så jag har inte slutat. Jag har gjort och inväntat en vändning. För den kommer alltid. Det vet jag.

För fyra dagar sedan hände det. Då vände det. Den här gången i form av ett uppmanande inställningsskifte. Sluta göra yoga! Låt yogan göra dig! And so I did. Så jag landade i yogan igen. Lät den göra mig. Kände närvaron i nuet och häret. Kände energin igen. Nu låter jag mig göras med stor tacksamhet. Inte längre ”fuck yoga” utan ”tack yoga”. Och tack till mig för att jag ha hållit ut.

Sofia Hadders
J A P Yoga & Må Bra drivs av mig, Sofia Hadders. Jag är certifierad Kundaliniyoga- och meditationslärare samt Breathwalkinstruktör. Mitt eget yogautövande började 2005. 2013 började jag undervisa och har sedan dess praktiserat yoga dagligen. Jag är medlem i SKY, Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och innehar ansvarsförsäkring. Vill du veta mer om mig och mitt yogautövande kan du läsa J A P Yoga & Må Bras blogg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *