Om J A P Yoga & Må Bra

J A P Yoga & Må Bra erbjuder tekniker som du kan använda för att fördjupa kontakten med dig själv och för att må bra. Vi håller framför allt kurser, pass och workshops i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, men även i Breathwalks och Medicinsk yoga. J A P kommer från ordet jappa som betyder att upprepa.

J A P Yoga & Må Bra vänder sig till privatpersoner, organisationer och företag. Då det finns mycket i livet som kan få oss att må bra samarbetar vi med andra som kan inspirera till välmående. Två av mina samarbetspartners är Stoltz Yoga och Yoga Stark. Tillsammans verkar vi under samma tak på Nygatans Yoga i centrala Örebro. J A P Yoga & Må Bra innehar ansvarsförsäkring.

J A P Yoga & Må Bra drivs av mig, Sofia Hadders. Mitt yogautövande började 2005. 2013 blev jag certifierad Level 1 Kundaliniyoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan. Under utbildningen hade jag förmånen att studera under ledning av Sada Sat Singh och Kaur. Efter utbildningen har jag regelbundet fyllt på med erfarenhet och inspiration under ledning av bland annat GurmukhPanch Nishan och Guru Rattana. 2015 utbildade jag mig till Breathwalkinstruktör och 2016 i Medicinsk Yoga. I januari 2017 deltog jag i Level 2-modulen ”Mind and Meditation” och i januari 2019 i modulen ”Life Cycles and Life Styles”. De senare utgör en fördjupning i kundaliniyogan som för min del kommer att löpa över flera år. Jag är medlem i SKY, Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, där jag sedan 2018 är ledamot i styrelsen.

Min akademiska bakgrund är en fil kand. i samhällsvetenskap med inriktning arbets- och organisationspsykologi kompletterat med fristående kurser inom personal- och genuskunskap. Vid sidan av att vara verksam i J A P Yoga & Må Bra arbetar jag med annat. Grunden är att jag frilansar men emellanåt är jag anställd.

Sedan hösten 2012 utgör Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan min dagliga sadhana. Yogan stärker mig fysiskt och mentalt men framför allt visar den mig kraften i min själ. Jag är mycket tacksam för att Yogi Bhajan delade med sig av kundaliniyogan och över att jag får vara en av de som sprider teknikerna till andra.