Om J A P Yoga & Må Bra

J A P Yoga & Må Bra erbjuder Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan och Breathwalks i form av kurser, enskilda pass, workshops och företags-/organisationsevenemang.

J A P Yoga & Må Bra:s kurser är förlagda till Nygatans Yoga i centrala Örebro. Nygatans Yoga drivs tillsammans med Stoltz Yoga. Vi hyr även ut lokalen till andra som erbjuder tekniker som kan främja välmående.

J A P Yoga & Må Bra innehar ansvarsförsäkring. J A P kommer från ordet jappa som betyder att upprepa.

J A P Yoga & Må Bra drivs av mig, Sofia Hadders. Jag har utövat kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan sedan 2005. 2013 blev jag certifierad Level 1 Kundaliniyoga- och meditationslärare. Under utbildningen hade jag förmånen att studera under ledning av Sada Sat Singh och Kaur. Efter utbildningen har jag regelbundet fyllt på med erfarenhet och inspiration under ledning av bland annat GurmukhPanch Nishan och Guru Rattana. 2015 utbildade jag mig till Breathwalkinstruktör hos Camilla Lund Elander på Yoga Dimensions och 2016 i Medicinsk Yoga för kundaliniyogalärare hos Ulrika Berglind på Yogakraft.

Jag har gått Level 2-modulen ”Mind and Meditation” (januari 2017) och modulen ”Life Cycles and Life Styles” (januari 2019). De senare utgör en fördjupning i kundaliniyogan som för min del kommer att löpa över flera år. Jag är medlem i SKY, Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund, där jag sedan 2018 är ledamot i styrelsen.

Min akademiska bakgrund är en fil kand. i samhällsvetenskap med inriktning arbets- och organisationspsykologi kompletterat med fristående kurser inom personal- och genuskunskap. Vid sidan av J A P Yoga & Må Bra driver jag en enskild firma i vilken jag kartlägger, analyserar och utvärderar samt leder workshops.

Sedan hösten 2012 utgör Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan min dagliga sadhana. Yogan är ett utmärkt verktyg att använda till vardags. Den stärker mig fysiskt, mentalt och spirituellt. Jag är mycket tacksam för att Yogi Bhajan delade med sig av kundaliniyogan och över att jag får vara en av de som sprider teknikerna till andra.