Det är inte slut. Det bara fortsätter….

Nu är det slut… Som i Fem myror är fler än fyra elefanters avslutsvinjett, där elefanten tutar och försvinner iväg i intet kanske semestern är försvunnen och tillintetgjord. Slut. Finito. Over and done. Så känner kanske några när semestern är över. Andra står med axlarna nedsänkta och säger som en person jag träffade en augusti sa för några år sedan: ”Bara 46 veckor kvar tills nästa gång…”.

Jag försöker göra vad jag kan för att inte hamna i slut och finito. Jag vill ha något av ”ledighetskänsla” varje dag. Oavsett dag, månad och årstid. Jag strävar efter att ha ett liv där inte helger och några semesterveckor om året är happenings som håller mig uppe och vid liv resten av tiden. För att få till detta portionerar jag ut en anings härligheter varje dag. Oftast är det enkla härligheter som inte kostar särskilt mycket och som inte skulle väcka särskilt mycket uppmärksamhet i sociala media-flöden.

Exempel på vad som är härligheter för mig är morgonyoga, läsning, promenader. Utforskande samtal med min son. Att låta blicken vila på tallar vars bark skimrar av guld när solen lyser på dom. Tid att betrakta småfåglar och att samtala med grannen. Kärnfulla samtal med en vän. En god kopp te. Det enkla bjuder på oändligt med härligheter.

Apropå oändliga härligheter. Ni som är bekanta med kundaliniyogan vet att den erbjuder tusentals kriyor som vi kan utforska. Visst… det är inte alltid härligt, men alltid utvecklande. Förutom att jag strävar efter att portionera ut härligheter i min vardag har jag portionerat ut fantastiska yogahändelser att se fram emot de närmaste månaderna. Några av dom har du möjlighet att delta i så om du vill ge dig en härlighet eller flera hoppas jag att du kan inspireras av denna lista:

Jag kommer att återkomma med information om ovan härligheter här och/eller på Facebook-sidan.

Med detta önskar jag er rikligt med härligheter, hela tiden, never ending….

Tema hjärtat

Varje termin brukar jag ha ett övergripande tema för mina kurser. Första året jag undervisade bestämde jag ambitiöst tema i god tid innan terminsstart. Dessvärre insåg jag till ”min förskräckelse” när terminen precis skulle starta, att det var ett annat tema som pockade på. Det var bara att lyssna. Och att ändra.

En kul upplevelse jag hade angående teman inträffade förra året då jag och Kristin, min första yogalärare, åkte hem från Yogadagarna i Järna, och det visade sig att vi valt samma tema för våra kurser. Synkronicitet! Det kändes verkligen som att vi båda fångat upp något som var viktigt att förmedla.

Vad blir det för tema i höst? Jag vet inte. Jag vet ju att det kan ändras så det är ingen idé att fastslå något bestämt, men ett tema som pockat på under en längre tid är ”hjärtat”. Jag känner för egen del att jag allt oftare uppmärksammar hjärtats position i yogaövningarna, i min kropp och i min vardag.

Låt hjärtat vara med, helt enkelt. Uppmärksamma hjärtat. Kanske blir det höstens tema?

Apropå hjärtat började jag igår läsa Johannes Hinrich von Borstels populärvetenskapliga bok ”Lyssna till ditt hjärta – Allt om kroppens viktigaste organ”. Snacka om att läsningen av de första sidorna, gjorde mig krampaktigt medveten om hjärtat. Vilken fantastisk pryl, alltså! Ser fram emot fortsatt läsning.

Hjärtliga hälsningar!

PS. Nästa termins kurser börjar v. 33. Det går att anmäla sig redan nu. Mer information hittar du här.

Larvigt taggad

caterpillar-399156__340Den här veckan avslutar jag årets yogaklasser. Trodde jag skulle mötas av den stora tröttheten och pysa ihop som ett cykeldäck som farit fram över hårt vintergrus, men inte. Istället känner jag mig larvigt taggad! Känner lust och inspiration att planera yogakurser, workshops och temakurser! Det spritter av idéer om vad jag vill göra med utgångspunkt i yogan.

Den stundande helgen kommer jag fylla på med kunskap och inspiration. Jag har bett Ulrika Berglind från Yogakraft komma hit och hålla utbildningen ”Medicinsk yoga för kundaliniyogalärare”. Jag har länge velat gå den kursen men plats och tider har inte passat. Ringde därför Ulrika efter sommaren och frågade om hon kunde tänka sig att hålla utbildningen i Örebro. Och det kunde hon!

Vi blir elva lärare som kommer få lära oss att leda pass i Medicinsk Yoga, få kännedom om den medicinska yogans möjligheter och begränsningar samt få kännedom om ACT, ett redskap för att stärka individens tilltro till sin egen förmåga att påverka sin livssituation.

Förutom att jag ser fram emot att ta del av kursen ser jag också fram emot att få träffa andra kundaliniyogalärare och utbyta kunskaper och erfarenheter av yogan. Så värdefullt!

Efter kursen hoppas jag kunna fortsätta larva mig i betydelsen ha idéer, låta dom vila i puppstadiet den tid de behöver och sedan släppa ut dom med full vingbredd!

Sat Nam!