Tema hjärtat

Varje termin brukar jag ha ett övergripande tema för mina kurser. Första året jag undervisade bestämde jag ambitiöst tema i god tid innan terminsstart. Dessvärre insåg jag till ”min förskräckelse” när terminen precis skulle starta, att det var ett annat tema som pockade på. Det var bara att lyssna. Och att ändra.

En kul upplevelse jag hade angående teman inträffade förra året då jag och Kristin, min första yogalärare, åkte hem från Yogadagarna i Järna, och det visade sig att vi valt samma tema för våra kurser. Synkronicitet! Det kändes verkligen som att vi båda fångat upp något som var viktigt att förmedla.

Vad blir det för tema i höst? Jag vet inte. Jag vet ju att det kan ändras så det är ingen idé att fastslå något bestämt, men ett tema som pockat på under en längre tid är ”hjärtat”. Jag känner för egen del att jag allt oftare uppmärksammar hjärtats position i yogaövningarna, i min kropp och i min vardag.

Låt hjärtat vara med, helt enkelt. Uppmärksamma hjärtat. Kanske blir det höstens tema?

Apropå hjärtat började jag igår läsa Johannes Hinrich von Borstels populärvetenskapliga bok ”Lyssna till ditt hjärta – Allt om kroppens viktigaste organ”. Snacka om att läsningen av de första sidorna, gjorde mig krampaktigt medveten om hjärtat. Vilken fantastisk pryl, alltså! Ser fram emot fortsatt läsning.

Hjärtliga hälsningar!

PS. Nästa termins kurser börjar v. 33. Det går att anmäla sig redan nu. Mer information hittar du här.

Sofia Hadders
J A P Yoga & Må Bra drivs av mig, Sofia Hadders. Jag är certifierad Kundaliniyoga- och meditationslärare samt Breathwalkinstruktör. Mitt eget yogautövande började 2005. 2013 började jag undervisa och har sedan dess praktiserat yoga dagligen. Jag är medlem i SKY, Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund och innehar ansvarsförsäkring. Vill du veta mer om mig och mitt yogautövande kan du läsa J A P Yoga & Må Bras blogg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *